Breakdance

Breakdance is een stoere dansstijl die bekend is van verschillende hiphop muziekvideo’s. Naast rap, graffiti en dj’en is het een belangrijk onderdeel van de hiphopscene. De “moves” zijn o.a. overgenomen uit traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en het Braziliaanse capoeira.

Breakdance heeft veel verschillende soorten bewegingen, die op te delen zijn in footwork (snelle passen op handen en voeten), top rock (staand dansen), footwork (vanuit hurkzit), powermoves (acrobatische bewegingen) en freezes (stilstaande poses, bijvoorbeeld een handstand). Het draait bij deze stijl vooral om de expressie van een eigen stijl en originaliteit.

Kortom, het is spectaculair om naar te kijken, maar nog leuker om zelf te doen! Bij Laco kun je Breakdance lessen volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. Wil jij electric boogie (bewegen als een robot) en body popping (je lichaam laten schokken en golven) onder de knie krijgen? Wil jij weten hoe een dance battle precies werkt? Doe dan met ons mee en binnen de kortste keren ben jij een echte b-boy of stoere b-girl!

breakdance